Rólunk
2016-09-26
Hajtetoválás
2016-09-26

Férfias típusú kopaszodás

A férfias típusú kopaszodás, más néven az androgén alopécia, a kopaszodás egyik nagyon gyakori formája, melynek kialakulása független az életkortól, etnikai hovatartozástól és életmódtól is. Bár a férfias típusú kopaszodás gyakran válogatás nélkül érinti a férfiakat, mégis, ha a családban már előfordult korábban súlyos hajvesztés, akkor nagyobb az esély arra, hogy az utódoknak is meg kell küzdeniük a problémával, hiszen ilyenkor az androgén alopecia genetikailag programozott a hajgyökerek receptoraiban. Ezeket a receptorokat támadja meg a DHT, vagyis a dihidrotesztoszteron nevű hormon. A DHT hormon gátolja a szőrtüszők hajtermelési folyamatát.

A gének nem csak olyan tényezőket határoznak meg, mint például a nemünk, magasságunk, bőrszínünk, hanem hajunk jellemzőit is, például: mikor őszülünk, mikor és milyen mértékben kezdünk el kopaszodni. Jelentősen megnöveli a kopaszodás esélyét, ha anyai és apai ágon is tapasztaltunk hasonlót. Más szóval, ha a családban előfordult már hajhullás, elég valószínű, hogy minket sem fog kímélni a kopaszodás, férfias típusú hajvesztés. A férfi mintájú kopaszodás tulajdonképpen azt jelenti, hogy a hajhiány leginkább a fejtetőn jelentkezik, míg a fej két oldalán és a hátsó részen megmaradnak hajszálaink.

A leggyakoribb forma, amikor egy úgynevezett patkó-hatás alakul ki, az elülső hajvonal egyre hátrébb húzódik, a fej két oldalán egy fordított U alakot képezve úgy, hogy a két alakzat között maradnak még hajszálak. Ezek azonban egyre vékonyabbá, gyengébbé válnak, mígnem az idő múlásával végleg eltűnnek.

férfias típusú kopaszodás

Mikor az ember életében bekövetkezik a hajhullás, sokan úgy tekintenek a problémára, mint egy elkerülhetetlen rosszra, és bele is törődnek, hogy ez bizony az élet velejárója, ami a kor előrehaladtával óhatatlanul bekövetkezik. Sok ember számára az alopécia nem zavaró jelenség, vagy ha mégis rengetegen soha sem ismernék be ezt. Ha valaki maximálisan elfogadja a kopaszodás tényét, és nem érzi úgy, hogy a hajhullás negatívan érintené, és az önbecsülése, önértékelése is rendben van, az az ember szerencsésnek mondhatja magát! Azonban sajnos, ez éppen fordítva van, több millió ember esetében. A hajhullás jelentős hatással bírhat önbizalmunkra, és számos negatív gondolatot eredményezhet önképünkkel kapcsolatban.

ÍME A LEGGYAKORIBBAK:

  • „Nem leszek többé vonzó a nők számára”
  • „Sokkal idősebbnek nézek ki, mint amennyi valójában vagyok.”
  • „Nincs semmi, amit tehetek a kopaszodás ellen.”

A haj nagyon fontos eleme megjelenésünknek. Ezért nem meglepő, hogy akik a férfias típusú kopaszodás, az androgén alopécia tüneteitől szenvednek, így látják magukat.

LÉTEZIK MEGOLDÁS A FÉRFIAS TÍPUSÚ KOPASZODÁSRA? IGEN. MIKROPIGMENTÁCIÓ.

A kopaszodási folyamat semmilyen készítménnyel nem fordítható vissza. Hajtetoválással azonban Ön is visszanyerheti optikailag dús frizuráját!

HOGYAN SEGÍTHET A MIKROPIGMENTÁCIÓ?

Ha az androgén alopécia, vagy a férfias típusú kopaszodás tüneteivel szenved, ne essen kétségbe! Ha elhatározta, hogy fellép a hajhullás problémája ellen, akkor számos lehetőség áll rendelkezésére. Klinikánkon széles körű kezelésekkel, és a legújabb szolgáltatásokkal várjuk Önt. A mikropigmentációt, azaz a mikro hajtetoválás kezelést kopaszodással küzdők millióin alkalmazták már szerte a világon. A mikropigmentáció egy optikai hajszimulációt hoz létre, amely egyedülálló pigment implantokon alapszik. A kezelés egy úgynevezett orvosi tetoválás, mely a borotvált fejbőr hatását kelti.

HA MÉG TÖBB INFORMÁCIÓT SZERETNE KAPNI A MIKROPIGMENTÁCIÓ ELJÁRÁSÁVAL KAPCSOLATBAN, LÁTOGASSA MEG TOVÁBBI OLDALAINKAT IS!

Mikropigmentációs kezelést kínálunk az egészen enyhe hajhullástól kezdve, a teljes hajhiány állapotáig. A tökéletes eredmény csak a hozzáértés, a tapasztalat és az odaadás együttes erejével érhető el.

Ha szeretne még több információt kapni a mikropigmentációval kapcsolatban, keresse fel klinikánkat!