Férfias típusú kopaszodás
2016-09-26
Hajbeültetés korrekció hajtetoválással
2016-10-24

Hajtetoválás

hajtetoválás

A hajtetoválás kiváló megoldást nyújt mindazok számára, akik kopaszodással küzdenek. A hajtetoválás a kopaszodás bármely stádiumában (legyen szó részleges, vagy teljes kopaszodásról) képes optikailag dús “frizurát”, látványt nyújtani. A mikropigmentáció azonnali tartós, realisztikus, valamint látványos eredményt kínál a kopaszodással küzdők számára.

A hajtetoválás, másként mikropigmentáció módszerét a tudomány, a művészet, a kreativitás, és a kozmetika kifejlesztett kombinációja adja. Ez azt jelenti, hogy amennyiben klinikánkat választja, Ön egy biztonságos kezelést kap, mely maximális esztétikai eredményt nyújt. Ennek köszönhetően akár már néhány óra alatt megújult, dús és fiatalos “frizurára”, látványra tehet szert.

A kezelés során a fejbőr pigmentálása oly módon történik, hogy apró borostákat tetoválunk a fejbőr hámrétegébe (epidermis), melyek a megszólalásig hasonlítanak az eredeti borotvált hajszálakra. A hajtetoválás így végső soron nem más, mint egy hajszimulációs eljárás.

Klinikánkon az orvosi hajtetoválás technikáját az elmúlt 7 év során tökéletesre fejlesztettük. A kezelést alapos körültekintéssel végezzük annak érdekében, hogy Ön maximális elégedettséggel hagyja el a klinika épületét. A hajtetoválás kezdete előtt alaposan megvizsgáljuk a kezelendő fejterületet és Önnel közösen állítjuk elő hajtetoválási tervét, hogy olyan eredményt kapjon, amilyet szeretne.

Klinikánk amellett, hogy a legkorszerűbb eszközökkel van felszerelve, a legnagyobb szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező szakembereket alkalmazza az adott területen.

A hajpigmentálás elvégzésére, kifejezetten erre a célra kifejlesztett, speciális eszközöket használunk. Az Ön igényeinek megfelelően, többféle tű és festék áll rendelkezésünkre a lehető legjobb eredmény kivitelezéséhez.

A hajtetoválás elkészítéséhez speciális festéket alkalmazunk, mely nem azonos a  hagyományos tetoválás során használt festékekkel. A hajtetoválás festéke 1-3 év alatt fokozatosan elhalványul és lassan elkopik a bőrből. A hagyományos tetoválás hajlamos az elszíneződésre (az idő előrehaladtával gyakran kékes árnyalatra vált), de a hajtetoválás színe a kopás során sem változik. Az általunk használt kiváló minőségű festékek színüket tartósan megőrizve, az idő előrehaladtával egyenletesen halványulnak el. Az eljárás egyszerűségének és rugalmasságának köszönhetően pedig a mikropigmentálás bármikor, igényei szerint megismételhető, módosítható és sűríthető.

A hajtetoválás nagy előnye, hogy Ön saját maga határozhatja meg kívánt hajsűrűségét, valamint hajvonalát egyaránt.

Magasan képzett szakembereink és modern felszereltségünk segítségével Ön végleg leszámolhat a ritkuló haj problémájával, sőt álmai frizurájára tehet szert akár már órákon belül is.

Az eredményt maradéktalanul csak akkor tudjuk szavatolni, ha ön pontosan betartja a klinikánk utasításait a hajpigmentálást követően. 

Kinek ajánlott a hajtetoválás?

Hajtetoválással bármely típusú kopaszodás bármely fázisában, hajszíntől és kortól függetlenül tökéletesen dús kinézetű frizura érhető el!

Ha szeretne végre megszabadulni a ritkuló haj okozta kellemetlenségektől, ne késlekedjen kapcsolatba lépni velünk, hogy kidolgozhassunk az Ön számára legmegfelelőbb kezelést, hogy igényeihez mérten a legjobb végeredményt kaphassa.

hajtetoválás

Gyakori kérdések és válaszok

A hajtetoválás – pigmentációs beavatkozáskor csak az epidermiszen – bőr felső hámrétegén dolgozunk, ezáltal a beavatkozás minimális fájdalomérzettel jár. Hozzá kell viszont tegyük, hogy minél idősebb valaki, annál kevésbé érzékeny a bőre. Tehát tapasztalatból mondhatjuk, az 50 éves ügyfeleink szinte nem is érzik az egészet – míg a fiatalabbak (20-as éveik végén járók) ahhoz hasonlítják, mintha egy Rotring ceruzát húzkodnának a fejükön.

Amennyire szüksége van.

Igen, de két fajta páciensnek javallott a hajtetoválás:
–        ritka, de normál hosszúságú (5+ cm) haj közé tetoválva vékony hajszálpigmentként, és
–        rövid 1 mm – 3 mm közötti hajszálak közé és mellé is lehet = ha nagyon kopaszodik valakinek a fejteteje, akkor később se hagyhatja meg hosszabbra
Akinek nem javasoljuk: 0,5+ cm hosszú haj mellé tetoválva már furcsán néz ki, ezért ha haj mellé tetoválunk, akkor még egyszer: rövid 1-3 mm kell legyen a haj.

A hajtetoválás ára a kopaszodó/kezelendő terület nagyságától függően változik, az eljárás legalacsonyabb költsége klinikánkon: 150.000 Ft, 450.000 Ft-tól pedig akár már teljes fejtetőre igényelhet hajtetoválást.

Megbeszélés tárgyát képezi. Csak személyesen!

Jelenleg 64 alapszínű pigmentációs sebészi festék áll rendelkezésünkre, amelyeket tovább kombinálva újabb és újabb árnyalatokat tudunk kidolgozni, ezért szinte bármilyen színt ki tudunk keverni.

A hajtetoválás eredménye 6 hónaptól – akár 3 évig is kitart. Ez után a festék fokozatosan kikopik. A hajtetoválás tartóssága egyaránt függ a bőrtípustól és attól is, hogy mennyit tartózkodik napon, mivel a nap hamarabb kiszívhatja a színt.

Igen, a hajtetoválás nagyjából 3 év alatt lassan, fokozatosan kikopik. De nem kell aggódnia, ez a kopás fokozatos és egyenletes. A hajtetoválás pedig igény szerint bármikor megismételhető.

Többéves tapasztalatunk alapján két alap mintát különbözetünk meg:
            DOT-Technika: apró szőrtüsző jellegű micro pöttyök, melyeket azoknak javaslunk, akik max 1 mm hosszan szeretnék hordani a hajukat
            FIBER-Technika: apró hajszálak a normál vagy hosszabb hajszál közé; valamint azoknak, akik 2-4 mm hosszan terveznek maximum hordani a hajukat
Ezeket a mintákat pedig a legtermészetesebb hatás és eredmény érdekében keverni szoktuk.

A hajtetováláshoz elvileg nem lenne szükség érzéstelenítésre, de egy 2% Lydocain tartalmú érzéstelenítő géllel mindig átkenjük a kezelendő területet, hogy Önnek a lehetséges legkellemesebb legyen a beavatkozás.

Nem jellemző. A beavatkozás alatt nincs semmilyen szintű vérzés, tehát hegesedés sincs.

Nem. Abszolút nem. Még annyira sem, mint a hagyományos tetoválás.

Közvetlenül a hajtetoválás utáni első 48 órában kérjük kerülje a sapka viselését. Utána természetesen tetszés szerint hordhat sapkát.

Orvosi pigmentációs és kiemelkedő esztétikai eredményeink miatt számos okból, indokkal veszik igénybe egyre többen klinikánk szolgáltatásait. Ezek:
–        felül és elől teljesen kopasz férfiak, akik röviden tervezik hordani a hajukat
–        változó korban lévő nők, akiknek a fejtetejükön diffúz ritkulás és kopaszodás látható
–        kemoterápián átesett, átmenetileg kopasz férfiak
–        műtétből származó (baleseti és esztétikai pl. csíkkivételes hajbeültetés donori) sebhellyel rendelkezők
–        rossz FUE hajbeültetés korrigálása donor területen = nagy lyukak (férfiak és nők is)
–        akik szeretnék, ha sűrűbbnek hatna a hajuk

Azoknak nem javasolt a hajtetoválás, akik például fejük elején kétoldalt teljesen kopaszok és hosszan tervezik hordani a hajukat. Ha meglévő hajszálai mellé kell pigmentáljunk, akkor csak rövid lehet a haja, ha pedig közé szeretne, mivel ritkás, akkor lehet hosszabb is.

Igen, férfiaknál jellemző. Nők általában parókával oldják meg az átmeneti hajvesztésüket.

2 x 4 óra alatt egy egész fejtetőt be tudunk sűríteni. Ha Önnek ennél kisebb területre kell, akkor rövidebb. A hajtetoválás során 2 alkalomra lesz szükség, a második alkalom általában rövidebb szokott lenni, ilyenkor apróbb esztétikai javítások, finomítások történnek.

Ha sűríteni akarja a hosszúak között, akkor nem. De ha röviden szándékozik egyébként is hordani, akkor olyan hajszálhosszal érkezzen a beavatkozásra, ahogy azt hordani szeretné.

Igen, nincs akadálya.

Igen, de furcsán néz ki nagyon, ezért nem minden esetben oldható meg. Személyes konzultáció alkalmával és felmérés után tudjuk ezt megválaszolni.

Általában nem elég. Kettő beavatkozás kell. A  második alkalommal tovább sűrítjük és elvégezzük a végső finomításokat annak érdekében, hogy maximálisan természetessé varázsoljuk hajviseletét.

Ön nem beteg, és nincs látható sebhely, se hegesedés. Mindenesetre a hajtetoválást követő 72 órában kerülnie kell az erősen szennyezett, poros helyeket, valamint az erős fizikai megterhelést!

Láthatóan nem, viszont itt-ott egy két mikro pörköcske előfordulhat.

Nagyon jó. Ügyfeleink hajtetoválásukat elégedetten és büszkén viselik. Elmondásuk szerint ismerőseiknek fel sem tűnik, hogy tetoválással dúsítottak frizurájukon, értetlenül állnak megújult, dús frizurájuk előtt.

A hajtetoválást követő 72 órában kerülje az intenzív sportot, szaunát, klóros vizet, poros helyeket. Ez idő után azonban ugyanúgy élheti mindennapjait, ahogyan addig tette. A hajtetoválás nem kíván semmilyen speciális utókezelést.

Klinikánkon a TATTOOMED termékek teljes választéka megtalálható, melyekkel gyorsabb regenerálódást érhet el.

A hajtetoválást követően nem szükséges a kontroll, azonban ha igényt tart rá, készséggel állunk rendelkezésére.