Kopaszodás kezelése, fejbör pigmentáció

Mikropigmentáció – Hajhullás elleni kezelés
2016-10-24
Hajtetoválás konzultáció
2016-10-24

Kopaszodás kezelése, fejbör pigmentáció

ALOPÉCIA KEZELÉS ÉS MIKRO-HAJTETOVÁLÁS, FEJBÖR PIGMENTÁLÁS

MIT JELENT AZ ALOPÉCIA?

A definíció szerint, az alopécia egy hajhullás betegség, ami megjelenhet férfiaknál, nőknél és gyermekeknél is. Ez a hajveszteséggel járó rendellenesség, kopaszodás hirtelen, véletlenszerűen fellépő és gyakran visszatérő probléma. Annak ellenére, hogy ez a betegség önmagában nem káros az egészségre, a kopaszodás elleni harc nagy kihívást jelenthet. Klinikánk bővítette szolgáltatásait, és most már nálunk is elérhető a fejbőr pigmentáció mint egyedülálló kezelés a hajhullás, kopaszodás ellen.

Az alopécia adatok azt mutatják, hogy a betegség a népesség körülbelül 17%-át érinti, nőket és férfiakat egyaránt. A kopaszodással küzdő emberek körülbelül 25%-ának családjában előfordult már kóros hajvesztés. Az alopécia leggyakoribb típusai:

ANDROGENETIKUS ALOPÉCIA

Ismertebb nevén férfias mintájú kopaszodás. A hormonális hajhullás a hajszálak olyan szintű elvékonyodását jelenti, amikor már láthatóvá válik a fejbőr. A probléma férfiak és nők körében egyaránt előfordulhat. Az androgén alopécia a hajhullás, kopaszodás örökletes formája, melynek kialakulásában több genetikai és környezeti tényező is szerepet játszik. Ez a fajta kopaszodás világszerte rendkívül gyakori a férfiak körében.

ALOPÉCIA AREATA

Első tünete a fejbőrön megjelenő kisebb, kopasz foltok kialakulása. Ezeknek bármilyen alakjuk lehet, de általában kerek formájúak. Legjellemzőbb területe a fejtető és a szakáll, de a test bármely szőrrel borított területén előfordulhat. Lehetséges, hogy ugyanaz az ember tapasztalhatja a szőr hiányát és fokozott növekedését a teste különböző részein. De általában idővel az is mérséklődik, majd véglegesen megszűnik.

kopaszodás, alopécia

ALOPECIA TOTALIS

Az alopecia totalis jelentése teljes hajhiány. Ennek oka még nem tisztázott, de úgy tartják, hogy kiváltó oka egy autoimmun betegség. Egyesek úgy tartják, hogy az alopécia ezen típusát a stressz okozza, mégis sokan a stresszmentes életmód ellenére is küzdenek a problémával. Tehát ez az elmélet nem meggyőző.

HEGESEDÉSSEL JÁRÓ ALOPÉCIA

Egy fertőzés miatt bekövetkező szőrtüszőgyulladás hegesedéssel járó alopéciát okozhat. A súlyos hegesedéssel járó alopéciát könnyű azonosítani, hiszen durva foltok alakulnak ki a fejbőrön. Sok páciens egy fejbőrsérülést követően tapasztalta az alopécia ezen típusát.

HÚZÁS MIATT KIALAKULT ALOPÉCIA

Az alopécia ezen típusa általában a hajszálakra gyakorolt túlzott erőhatás, vagyis bizonyos frizurák tartós viselése miatt alakul ki. Ez a rendellenesség megállítja a hajszálak növekedését és tartós hajveszteséget, kopaszodást hoz létre. Úgy véljük, az új hajstílusoknak, frizuráknak és a különféle hajápoló szereknek köszönhetően visszaesik ezen hajbetegségben szenvedő emberek száma.

ALOPECIA BARBAE

Az Alopecia Areata Barbae a hajhullás egy speciális formája, amely a férfiak arcszőrzetére, különösen a szakállra van hatással. Fontos szem előtt tartani, hogy az alopecia barbae tüneteinek elkendőzése hosszú, többlépcsős folyamat is lehet, mivel bármikor megjelenhetnek újabb kezelendő területek. Néha ez a hajbetegség elmúlik magától, azonban ebben az esetben normális, ha először rosszabbodik, mielőtt javulni kezd.

ALOPECIA MUCINOSA

Az Alopecia Mucinosa kiváltó okai ismeretlenek. Ami ismert, hogy a hajhagymákban és faggyúmirigyekben felhalmozódik egy mucin nevű anyag, mely gyulladásos állapotot idéz elő, melynek következményeként csökken a szőrtüszők hajszáltermelő képessége. A betegség egyik tünete a fejbőrön megjelenő follikuláris kiütések, kiemelkedő foltok, kipirosodott területeken. Jelenleg erre a betegségre nem létezik hatékony kezelés.

ALOPECIA UNIVERSALIS

Az alopecia universalis egy olyan betegség, melynek során az összes szőrszál kihullik, a hajszálakat is beleértve, a szempillák és a szemöldök is. Az alopecia universalis bármely életkorban előfordulhat. Lehet akut, rövid lefolyású, vagy tartós. Minden esetben lehetséges a szőrszálak újranövekedése, azonban hogy ez mikor következik be, azt nem lehet előre megjósolni.

A FEJBÖR PIGMENTÁCIÓ EGY NAGYSZERŰ KEZELÉS AZ ALOPÉCIA, KOPASZODÁS ELLEN

A mikro hajtetoválás, vagyis a fejbőr pigmentáció egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez a hajszimulációs technika az alopécia, kopaszodás azon kezelési lehetősége, mely minden bőrtípushoz alkalmazkodik, legyen az fehér, sötét, ázsiai, vagy keleti. A hajhullás/kopaszodás összes típusával szemben megoldást kínál.

Ha szeretne még több információt kapni fejbőr pigmentálással kapcsolatban, keresse fel klinikánkat!

Kérjen ingyenes időpontot kollégánktól: 06 30 198 9648.

kopaszodás, alopécia